Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een springvorm van 20cm met bakpapier.
Doe de eieren in een hittebestendige kom en klop los met de suiker en het snuifje zout.
Verwarm het mengsel al kloppend au bain-marie tot een temperatuur van 45 à 50°C.
Haal de kom van de bain-marie en klop verder tot het mengsel op kamertemperatuur is (het moet een witte smeuïge massa zijn). Gebruik hiervoor eventueel de keukenrobot.
Smelt ondertussen de boter op een laag vuur.
Spatel de gezeefde bloem voorzichtig door het eiermengsel. Voeg als laatste de gesmolten boter toe en meng nog even kort door.
Giet het beslag in de springvorm en bak gaar in 25 à 30 minuten.
Laat een 10-tal minuten staan in de bakvorm, ontvorm en laat verder afkoelen op een rooster.
De biscuit kan gerust op voorhand gemaakt worden, bewaar gewikkeld in plastic folie in de koelkast.
TIP: Voor meer gemak kan je onze Dr. Oetker Biscuit Bakmix gebruiken.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 175 °C
Breng het water met de kristalsuiker al roerend aan de kook, wacht totdat alle suiker opgelost is. Haal van het vuur.
Voeg de smaakmaker toe, meng en laat de siroop afkoelen voor gebruik.
Klop de slagroom op met het vanille extract en de vanillesuiker.
Snijd de ananas en de aardbeien in plakjes en de braambessen in twee.
Snijd de biscuit horizontaal in twee en bestrijk de onderste helft met de trempeersiroop. Verdeel hierover de slagroom en schik hierop een deel van het fruit. Leg hierop de tweede biscuit helft, bestrijk opnieuw met trempeersiroop, verdeel hierover de rest van de slagroom en werk af met het fruit (schik in drie stroken zoals de Belgische vlag).
Optioneel: Laat de afdekgelei met een scheutje water vloeibaar worden op een zacht vuur (of volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking). Breng met een borsteltje een laagje afdekgelei aan op het fruit.
Heb je geen afdekgelei gebruik dan abrikozenconfituur: warm enkele eetlepels confituur op met een scheutje water en laat koken.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken