Flag

Citroensorbet met frambozen

6 porties
Gemakkelijk
20
voor 6 personen
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de bereiding
150 mlwater
150 gsuiker
150 mlcitroensap
200 gframbozen
1 eetl.suiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
2 - 3 eetl.rum

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1

Doe het water met de suiker in een pan en verwarm dit. Zorg ervoor dat het niet kookt en neem de pan van het vuur zodra de suiker is opgelost. Roer zodra de suikersiroop afgekoeld is, het citroensap erdoor. Plaats het mengsel in de diepvriezer en schep dit regelmatig om, zolang het mengsel nog vloeibaar is.

2

Was de frambozen, warm ze met een scheutje water op en strooi de suiker en de vanillesuiker erover. Verwarm de rum in een metalen lepel boven een gaspit of een kaars. Laat de alcohol als hij warm is vlam vatten en giet de brandende drank over de frambozen.

3

Schep het citroenijs (in plakjes of bolletjes) in dessertschaaltjes, verdeel de geflambeerde frambozen hierover en serveer onmiddellijk.