Flag

Gevlochten bosbessentaart

12 - 14 stukken
Gemiddeld
90
Bosbessentaart met een heerlijke, zoete vulling van sappige bosbessen en zelfgemaakte, fijne marsepeincrème
Taarten en gebak met goudbruine vlechten en andere motieven zijn helemaal in. Heb je die nog nooit proberen te maken? Met ons recept maak je gegarandeerd indruk. Bosbessentaart met een heerlijke, zoete vulling van sappige bosbessen en zelfgemaakte, fijne marsepeincrème ... De vlechten maak je hee...
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Probeer de taart ook eens met een vulling van andere bessen of steenvruchten, zoals kersen, te maken. Die gaan perfect samen met de zelfgemaakte marsepeincrème.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
450 gbloem
300 gboter
150 gberkensuiker
1eidooier
Voor de bosbessenvulling
1Dr. Oetker Vanillestokje
600 gbosbessen
1 eetl.berkensuiker
2 eetl.rum (alcoholvrij alternatief: appelsap)
Voor de marsepeincrème
150 ggepelde, gemalen amandelen
35 gberkensuiker
60 gzachte boter
1ei
6 druppelsDr. Oetker Amandelaroma

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillestokje
Picture - Dr. Oetker Amandelaroma

Benodigdheden

keukenweegschaal, kom, handmixer met kneed- en gardeopzetstuk, huishoudfolie, mes, snijplank, fornuis, pan, oven, deegrol, taartvorm (ø 26 cm), bakpapier, gedroogde erwten om blind te bakken

1

Voor het deeg

Doe de bloem, boter, berkensuiker en eierdooier voor het deeg in een kom en kneed ze met het kneedopzetstuk van je handmixer tot een gladde massa. Wikkel het deeg in huishoudfolie en zet het minstens 30 minuten in de koelkast.

2

Voor de bosbessenvulling

Snij voor de bosbessenvulling het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de pulp eruit. Laat de bosbessen, berkensuiker, rum en vanillepulp ongeveer 8 minuten op matig vuur in een pan pruttelen. Laat ze vervolgens afkoelen.

3

Voor de marsepeincrème

Meng de amandelen, de berkensuiker, de boter, het ei en het bittere amandelextract voor de marsepeincrème ongeveer 3 minuten met het gardeopzetstuk van je handmixer tot je een crème krijgt. 

4

Verwarm de oven voor. 

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

5

Rol de helft van het deeg op een lichtjes met bloem bestoven werkvlak dun uit tot minstens ø 26 cm om er de taartvorm mee te bekleden. Snij de overtollige randen af met een mes en doe ze bij het resterende deeg

6

Verdeel de marsepeincrème over de taartbodem en top af met de bosbessenvulling. Rol het resterende deeg uit op een lichtjes met bloem bestoven werkvlak en snij het in 14 gelijke strengen. Maak van elk paar strengen vlechten. Leg de vlechten in stroken dicht tegen elkaar op de vulling. Bestrijk met eigeel en bak de taart ca. 40 minuten op het 3e rooster (vanaf de bovenkant) van de oven. 


Smakelijk!

Baktips

  • Probeer de taart ook eens met een vulling van andere bessen of steenvruchten, zoals kersen, te maken. Die gaan perfect samen met de zelfgemaakte marsepeincrème.