Glutenvrije pompoentaart
Maal voor de bodem de pompoenpitten en de dadels fijn in een blender. Kneed dit samen met de boter (in kleine stukjes gesneden), de gemalen amandelen, het ei en het bakpoeder in een kom. Verspreid het deeg gelijkmatig in een bakvorm en zet deze vervolgens in de koelkast gedurende ongeveer 20 minuten om vast te worden.
Was de pompoen, snijd deze in kleine stukjes en kook ze gedurende ongeveer 10 minuten in kokend water. Giet het water af. Schil de gember en rasp deze fijn. Pureer de gekookte pompoen samen met de geraspte sinaasappelschil, de gember, de yoghurt, de eieren, de agavesiroop en de maïzena.
Verwarm de oven voor.
Temperatuur heteluchtoven: 125 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 150 °C
Verspreid het pompoenmengsel op de bodem en bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 50 minuten. Laat deze afkoelen voor het serveren.
Baktijd
50 min
Vergelijkbare recepten
Gelijkaardige recepten

Dennenappelcake

Limoenrol met zure room

Kerststronk met chocolade en kastanjes

Glutenvrije pompoenrepen

Paashaas cupcakes

Romige Fruittaart

Frangipanetaartjes met bladerdeeg

Homemade brownie
