Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 155 °C
Was de pompoen, dep ze droog en snijd ze in grote stukken. Rasp de stukken in een kom. Voeg de eieren, de agavesiroop, het zout, de gemalen amandelen, het bakpoeder, de kaneel en de helft van de maïzena toe en roer goed met een lepel.
Bestrijk de bakvorm met de zonnebloemolie en bebloem deze vervolgens. Giet het pompoenmengsel in de bakvorm, verdeel het gelijkmatig in de vorm en bak het in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 minuten.
Baktijd: 30 Minuten
Smelt de witte chocolade couverture boven een waterbad en roer de zonnebloemolie erdoor.
Haal de afgekoelde pompoencake uit de vorm, giet de couverture over de cake en bestrooi deze met de fijngehakte pompoenpitten. Laat het glazuur even vast worden en snijd de cake in 16 repen.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken