Meng de bloem, Backin, suiker, boter en het ei. Kneed tot een glad deeg.
Rol de helft van het deeg uit zodat het de bodem van de springvorm volledig bedekt. Bak 12-15 min in een voorverwarmde oven op 200°C. Laat afkoelen op een rooster.
Herhaal deze stappen voor de tweede helft van het deeg, maar snij het deeg in 16 taartstukken vóór het bakken. Laat opnieuw afkoelen.
Meng de plattekaas met suiker en Bourbon Vanille Suiker en voeg 5 druppels Citroenaroma toe.
Verwarm 150 ml vloeibare room en voeg 1,5 zakje Vegetarish geleermiddel toe. Laat even afkoelen.
Giet de resterende 250ml room in een kom, voeg 1 zakje Klop-Fix toe en klop dit op tot stevige slagroom. Voeg de slagroom en de room met gelatine bij de plattekaas en meng. Dit wordt de vulling van de cheesecake.
Plaats de voorgesneden koekbodem in de springvorm. Giet de helft van de vulling over de bodem. Verdeel het fruit over de vulling en giet de rest van de vulling erover. Bedek met de tweede koekbodem en laat min. 3u opstijven in de koelkast.
Haal de cheesecake uit de koelkast. Maak daarna de springvorm los, leg een bord op de cheesecake en draai deze om. Verwijder de bodem van de springvorm en bestrooi met poedersuiker.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken