Maak de dag ervoor de konijnenoren van rijstpapier: Week hiervoor 2 vellen rijstpapier in warm water en vorm ze tot oren op een stuk bakpapier. Knip voor het binnenoor een ander vel rijstpapier doormidden en week het in warm water met een beetje rode kleurstof. Leg een roze helft in elk voorbereid oor en vorm het een beetje. Laat een nacht drogen.
Verwarm voor de cake de oven voor. Bekleed de bodem van twee springvormen met bakpapier. Schil het fruit en snijd het in ca. 1 cm blokjes. Gebruik de handmixer met de garde en klop de boter, de suiker en het zout tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe. Meng in een tweede kom de bloem, maizena, hazelnoten, bakpoeder en stukjes fruit. Voeg geleidelijk en afwisselend het bloemmengsel en het appelsap toe aan het botermengsel. Klop met de mixer tot je een glad beslag hebt. Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee springvormen en bak ongeveer 40 minuten. Haal uit de oven en laat de cakes volledig afkoelen. Maak de springvormen los en verwijder het bakpapier. Snijd elke cake horizontaal doormidden zodat je vier schijven krijgt.
Positie rooster: In het midden
Baktijd: 40 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Schil voor de vulling het fruit en rasp het fijn. Gebruik keukenpapier om het vocht eruit te persen en leg dit even opzij. Meng het poedersuiker, de Klop-Fix en de vanillesuiker. Gebruik de handmixer om de mascarpone glad te kloppen en voeg geleidelijk de room toe. Zodra het mengsel stevig begint te worden, voeg je langzaam het poedersuikermengsel toe en klop je het stijf. Schep het geraspte fruit erdoor.
Leg de onderste schijf op een taartkarton of een bord en verdeel er een laag vulling overheen. Plaats de tweede schijf op de eerste en verdeel er nog een laag vulling overheen. Plaats de derde schijf bovenop de tweede en smeer er een laatste laag vulling op. Leg als laatste de vierde schijf erop en verdeel de rest van de vullen over de bovenkant en de zijkanten van de cake. Zet de cake in de koelkast om af te koelen.
Zeef de bloem en doe dit met de melk in een steelpannetje, klop met een garde de bloem door de melk zodat er geen klontjes in zitten. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren terwijl je het rustig aan de kook brengt. Zodra het kookt draai je het vuur lager. Laat het nog even op het vcuur staan tot het mengsel dik genoeg is.
Doe het mengsel in een kom en bedek deze met plastic folie, laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Terwijl het mengsel afkoelt klop je in een andere kom de boter en poedersuiker luchtig. Voeg als laatste het vanille extract toe en blijf mengen tot alles is opgenomen.
Zodra het bloemmengsel goed is afgekoeld kan je dit toevoegen aan het botermengsel. Klop het mengsel nog zo’n vijf minuten goed door. Zet de kom dan weer gedurende ongeveer een half uur in de koelkast. Nu kan je dit gebruiken om de zijkanten van de cake mee te bedekken.
Versier de onderkant van de cake met het suikerstrooisel. Vorm met de Marshmellows en de chocoladstukjes het gezicht van de paashaas. Met enkele sprietjes spagetti kan je de snorharen vormen.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken