
Neem 3–4 el beslag in een klein kommetje.
Voeg 2 koffielepels cacao toe en meng. Zo bekom je een diepe chocoladebruine tint.
Is het te dik? Voeg 1 koffielepel melk toe om het soepel te maken.
Neem opnieuw 3–4 el beslag in een tweede kommetje.
Voeg 1 tl cacao toe en meng. Je bekomt een lichtbruin, beige chocolade-effect.
Verhit de pannenkoekenpan en voeg een klontje boter toe.
Maak eerst de donkere tint door kleine, onregelmatige vlekken (organische vormen) te maken. Laat 5–8 seconden bakken zodat ze vast worden.
Maak nu de lichte tint. Teken gedeeltelijke contouren of grotere vlekken rond de donkere. Laat nog 5 seconden bakken.
Giet een soeplepel van het gewone beslag over de vlekken. Bak 1–2 minuten, draai om en bak de andere kant goudbruin
Schud de fles met de dop naar beneden, zodat de poedermix goed loskomt. Voeg de melk (400 ml) toe tot aan de markering op de zijkant. Sluit de fles en draai het om met de dop naar beneden. Let op: controleer of alle mix van de bodem los komt. Indien dit niet het geval is, geef de fles dan een stevige tik zodat deze loskomt. Schud krachtig gedurende 1 minuut tot een homogeen beslag. Laat de mix 1 minuut rusten in de fles.
Vergelijkbare recepten

Bakken

Bakken

Bakken