Flag

Verjaardagstaart

8 - 12 porties
Gemakkelijk
40
Verjaardagstaart met de Dr. Oetker Bereiding voor Biscuit
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
1 bereiding voorDr. Oetker Biscuit
4eieren
50 mlmelk
Voor de vulling
4 eetl.confituur (aardbeien)
400 mlcrème (aardbeiencrème of crème patissier)
Voor de decoratie
3 verpakkingenDr. Oetker Rolfondant wit
1 verpakkingDr. Oetker Kleurstoffen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuit
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
1

Verwarm de oven voor. Doe de bereiding voor biscuit in een kom en voeg er de eieren en de melk aan toe. Meng het geheel vervolgens eerst even op de laagste stand en vervolgens ongeveer 5 minuten op de hoogste stand.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

2

Giet het deeg in de ingevette bakvorm, strijk het glad en plaats de vorm in de voorverwarmde oven. Bereid het deeg zoals aangegeven op de verpakking, doe het in de springvorm en bak het in de voorverwarmde oven. Laat de biscuit afkoelen op een rooster en verwijder na 10 minuten de vorm.

Baktijd: ongeveer 30 - 35 Minuten

3

Gebruik voor het doorsnijden van de biscuit een groot taartmes. Bestrijk de onderste helft met aardbeienconfituur. Doe de rand van de springvorm terug rond de biscuit en bestrijd deze met aardbeiencrème. Bedek deze vervolgens met de andere helft van de taart.

4

Rol 2 pakjes witte rolfondant uit tot een grote cirkel. Bestrijk de biscuit met een dun laagje aardbeiencrème. Zo blijft de fondant mooi op z'n plaats. Bedekt nu te hele taart met de rolfondant en druk lichtjes aan. Snijd het teveel aan rolfondant weg met een scherp mes. Verdeel het overgebleven pakje rolfondant in kleinere delen en kleur deze telkens met een andere kleurstof. Rol dit dun uit en snijd verschillende vormpjes uit.

5

Nu kan je de verjaardagstaart versieren met gekleurde rolfondant en andere suikerdecoraties. Gebruik telkens een beetje CupCake Topping Vanille om alles te laten kleven.