Flag

Verloren brood met kriekensaus

ongeveer 4 porties
Gemakkelijk
30
Geef dat wentelteefje een nieuwe ‘draai’ met kriekjes en een vleug vanille.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de kriekensaus
1 blikkrieken
1 eetl.Dr. Oetker Pudding Vanille
2 eetl.suiker
5 druppelsDr. Oetker Vanille Aroma
Voor het verloren brood
2eieren
150 mlmelk
1Dr. Oetker Vanillestokje
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
snufjezout
een beetjekaneel
een beetjezachte boter
schijfbriochebroden

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanille Aroma
Picture - Dr. Oetker Vanillestokje
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
1

Voor de kriekensaus

Giet een beetje kriekensap in een kommetje en meng met het vanille pudding tot een homogeen papje.

2

Doe de krieken en de rest van het sap in een steelpannetje en zet op een laag vuur. Voeg de kristalsuiker toe en breng aan de kook. 

3

Voeg het homogene papje toe aan de krieken. Kook een paar minuten en zet het vuur af. Voeg enkele druppels Vanille Aroma toe en zet opzij. 

4

Voor het verloren brood

Snijd de vanillestok overlangs open en schraap met de punt van een mes het merg eruit of kies voor een zakje Vanille suiker. Doe de eieren in een mengkom en voeg de melk en de vanille toe. Klop de eieren los.

5

Dompel de sneetjes brood kort onder in het eimengsel.

6

Smelt boter in een pan en bak de sneetjes brood aan tot er een goudbruin korstje ontstaat. Bestrooi met een snufje kaneel.

7

Serveer het warme verloren brood met de lauwe kriekensaus en val aan!