Smelt de boter en laat afkoelen.
Klop in een grote kom de eieren met de suiker en het zout tot het mengsel lichtjes wit wordt.
Voeg de gezeefde bloem, bakpoeder en cacao toe, en meng er geleidelijk de gesmolten boter door.
Dek het deeg af en laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Vet de madeleinevorm in of gebruik een siliconevorm.
Vul de vormpjes tot ¾ en bak 3 minuten op 200°C, verlaag dan de temperatuur tot 170°C en bak nog 5–7 minuten tot ze mooi bol staan en zacht zijn.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Verwarm het roze glazuur 10 minuten in heet water, kneed het zakje, knip het open en giet in een kommetje. Dompel de bolle kant van de madeleines erin.
Verwarm het gebaksglazuur, voeg groene kleurstof toe, meng goed en dompel de madeleines erin.
Laat het glazuur uitharden voor het serveren.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken