Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de boter met de suiker en de vanillesuiker op tot een luchtige massa. Voeg één voor één de eieren toe. Zeef de bloem en het bakpoeder en spatel voorzichtig door het beslag.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: ongeveer 160 °C
Zeef het cacaopoeder en los op in de melk.
Verdeel het beslag in twee gelijke delen en roer het opgeloste cacaopoeder door één helft. Voeg het vanille extract toe aan de andere helft.
Verdeel het vanillebeslag over de tulband. Verdeel hierover het cacaobeslag en ga met een vork voorzichtig door het beslag zodat beide delen zich licht vermengen.
Bak de cake gaar in ongeveer 50 à 60 minuten (of tot een satéprikker er schoon uitkomt).
Baktijd: 50 - 60 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Laat de cake een 5-tal minuten staan en ontvorm. Laat verder afkoelen op een rooster.
Kleur het gebaksglazuur geel met de kleurstof. Giet over de bovenkant van de tulbandcake en werk af met paaseieren naar keuze.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken