Verwarm de oven voor. // Elektrische oven: 180°C // Heteluchtoven: 160°C // Baktijd: 40 min
Doe de gedroogde cranberries met Grand Marnier, sinaasappelsap en sinaasappelrasp in een steelpannetje. Verwarm tot het bijna kookt, zet het vuur laag en laat minstens een half uur trekken (niet koken!). Schenk het daarna door een zeef en vang ook het vocht op.
Maak het brownie-beslag volgens de aanwijzing op de verpakking. Gebruik geen 100 ml water maar gebruik het opgevangen sap en vul aan met water tot 100 ml.
Spatel de cranberries door het brownie-beslag en doe ze in de vorm.
Bak de brownies in ongeveer 40 minuten gaar, haal ze uit de oven en laat kerstbrownies helemaal afkoelen.
Snij de kerstbrownies met een mes in 8 stukken.
Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk iedere brownie met glazuur en strijk het iets uit zodat de glazuur mooi langs de zijkanten druipt.
Strooi er dan direct de zachte zilveren parels over en laat het glazuur hard worden.
Voor nog meer sneeuw-effect kun je de brownies ook nog met wat poedersuiker bestrooien.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken