Verwarm de oven voor.
Baktijd: 30 - 40 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Doe de bloem, het amandelpoeder, de vanillesuiker en het zout in een cutter. Snij een vanillepeul doormidden. Schraap het merg eruit en doe het in de cutter. Snij de koude boter in blokjes. Doe de blokjes in de cutter. Trek de blaadjes tijm van de takjes en voeg toe. Cutter alles nu onder elkaar tot je een zanderige massa hebt. Wanneer je de massa bijeenknijpt, moet die blijven plakken. Kneed tot een bol. Wikkel in vershoudfolie. Laat even opstijven.
Haal het deeg uit de folie. Strooi er wat bloem over. Rol uit. Tip: je kan het gemakkelijk uitrollen tussen twee vellen bakpapier. Leg het deeg over de deegrol en leg het in een bakvorm met bakpapier. Duw goed aan. Scheurt het deeg? Geen nood, duw het terug wat aan.
Bestrijk de bodem met abrikozenconfituur. Steek sterretjes uit het resterende deeg. Verdeel de sterretjes over de abrikozenconfituur.
Bak de taart 30 à 40 minuten tot het deeg en de korst mooi krokant/goudbruin zijn.
Maak ondertussen de glaçage. Los de Taartina taartgelei op in het appelsap en verwarm de gelei lichtjes.
Haal de taart uit de oven en laat die volledig afkoelen. Bestrijk de taart met de Taartina. Werk af met bloemsuiker.
Copyright VTM Koken - bekijk de recepvideo hier
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken