Voor het deeg: 200 g bloem, 15 g cacao (ongezoet), 1 afgestreken theelepel Dr. Oetker Backin, 75 g suiker, 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker Bourbon, 150 g boter of margarine, 2 eetlepels melk
Voor de garnering: 200 g diepvries bosvruchten, 30 g suiker, 250 g mascarpone, 25 g suiker, 20 g gepelde pistache nootjes
Elektrische oven: 200 °C / Heteluchtoven: 180 °C / Gasoven: stand 3 - 4 / Baktijd: ca. 10 - 15 minuten
Bekleed het bakblik met bakpapier. Verwarm de oven voor.
Meng voor het deeg de bloem met cacao en Backin en doe in een beslagkom. Voeg de overige ingrediënten toe en kneed alles met een mixer met deeghaken eerst op de laagste, dan op de hoogste stand tot een glad deeg. Rol het deeg op een licht bestrooid werkblad tot 1 cm dikte uit en steek of snijd 8 grote harten (ca. 10 cm lang) uit. Maak van het overgehouden deeg kleine hartjes om te garneren. Leg alle hartjes op een bakblik en bak ze. Haal de harten van het bakpapier en laat afkoelen.
Bestrooi voor de garnering de bosvruchten met 30 g suiker en laat ze in een zeef uitlekken. Meng de mascarpone met 25 g suiker. Bestrijk de grote harten met het mengsel. Leg de bosvruchten over de crème. Garneer het gebak met de kleine hartjes en pistache nootjes. Zet het gebak voor het serveren 30 minuten in de koelkast. Bestrooi het gebak naar smaak met poedersuiker.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken