Meng de boter met de suiker, dooier en bloem. Voeg de zaadjes van 1 Vanillestokje en de zeste toe.
Alles goed mengen en lang genoeg kneden tot een homogeen deeg. Deeg uitrollen +/- 0.5 cm dik en verdeel over een taartbodem.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de suiker , de amandelpoeder en de bloem. Voeg het eiwit toe en meng het geheel. Voeg nu de boter toe.
Doe het beslag in een spuitzak en verdeel het beslag over de taartbodem +/-0.8 cm. Bak de taartbodem 25 min een oven.
Elektrische oven: 175°C // Hete lucht: 175°C // baktijd: ca. 25 min.
Doe de room, de suiker, de eieren, het Vanille Aroma en het Vanillestokje in een kom. Klop au bain-marie op tot de saus gaar is.
Schil de appelen en snij ze in fijne schijfjes. Bak ze in boter.
Zet een stukje taartje op een bord met schijfjes appel errond en serveer de vanillesaus.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken