Boven- en onderhitte: ongeveer 200°C (voorverwarmd) Heteluchtoven: ongeveer 180°C (voorverwarmd) Gasoven: stand 3-4 (voorverwarmd) Baktijd: ongeveer 30 minuten
Giet de ananas in een zeef om af te druipen en vang het sap op in een kommetje. Snijd vervolgens de ananas in kleine stukjes.
Meng voor de kruimels de boter, de bloem, de suiker, het zout en de kokosrasp in een mengkom en kneedt het geheel met de handen tot kruimels. Zet de kruimels even opzij.
Meng voor het deeg de bloem met het bakpoeder en giet het in een goed afsluitbare shaker. Voeg de suiker en de vanillesuiker eraan toe en vermeng het geheel. Vervolgens voegt u er de eieren, de boter of margarine en het ananassap bij. Sluit de shaker goed af met het deksel.
Schudt meermaals krachtig met de shaker (in totaal ongeveer 15-30 seconden) zodat alle ingrediënten goed vermengd zijn. Roer alles met een garde of roerlepel nog eens zorgvuldig door elkaar, zodat alle ingrediënten die op de rand achtergebleven zijn, mee in het beslag geroerd worden.
Giet het deeg op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat (+/- 25 x 35 cm) en strijk het glad. Verdeel de ananasstukken op het deeg en bestrooi met de kruimels. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat het gebak bakken. Na het bakken legt u de bakplaat op een taartrooster en laat u het gebak afkoelen.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken