Haal de bakplaat uit de oven en bedek deze met bakpapier. Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Laat de boter volledig smelten (in de microgolfoven of in een steelpannetje) en laat volledig afkoelen.
Giet de afgekoelde gesmolten boter in een beslagkom en voeg de deegmix toe. Meng het geheel goed met de handen tot een kneedbaar deeg. Hou 1 eetlepel van de chocoladestukjes apart, en meng de rest onder het deeg.
Verdeel het deeg in 12 deegbolletjes en plaats ze op de bakplaat met een tussenruimte van ca. 5 cm. Druk lichtjes plat. Bestrooi vervolgens met de overige chocoladestukjes.
Zet de bakplaat in het midden van de oven en laat ca. 10-12 min. bakken. De cookies zijn zacht als ze uit de oven komen. Laat 10 min. afkoelen op de bakplaat en plaats ze dan op een rooster om verder af te koelen.
Baktijd: 10 Minuten
Rol de witte rolfondant uit en snijd er reepjes van. Plaats deze reepjes op de koekjes om een mummie te vormen. Snijd de reepjes aan de onderkant van de koekjes weg.
Breng een klein beetje chocoladepasta aan op de koekjes en plak er de suikeroogjes op.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken