Doe voor het deeg de ingrediënten in een kom en kneed alles tot een gladde massa met de deeghaak van je handmixer. Wikkel in huishoudfolie en laat minstens 40 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor (boven-/onderwarmte: 175 °C). Rol het deeg op een lichtjes bebloemd oppervlak uit tot een dikte van zo'n 0,3 cm en snij de koekjesvormen uit. Leg ze op twee met bakpapier beklede bakplaten en steek in elk koekje een gaatje met een prikker. Stop één bakplaat met koekjes ongeveer 15 minuten in het midden van de oven en doe dan hetzelfde met de andere bakplaat. Laat de koekjes daarna afkoelen.
Positie rooster: In het midden
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 175 °C
Snij voor de versiering de couverture in fijne stukjes en laat ze smelten in een kom (au bain-marie). Meng de bloemsuiker en het citroensap tot een dik, spuitbaar glazuur en doe dat in een spuitzak. Hak de noten en het gedroogde fruit fijn. Versier de koekjes naar wens met het glazuur of de couverture en plak er suikerhagel, parels en versieringen, noten en gedroogd fruit op. Of schrijf 'Zalige kerst' op de koekjes met een voedselkleurstift (laat het glazuur eerst volledig drogen).
De koekjes blijven tot 6 weken goed in een luchtdichte verpakking.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken