Meng de patisseriebloem met het zout en de vanillesuiker. Wrijf de plantaardige boter door de bloem tot er brokjes boter ter grootte van een erwt overblijven. Voeg het amandel aroma toe en beetje per beetje het water. Stop van zodra alles samenkomt (het is niet nodig om het deeg te kneden).
Wikkel het deeg in plastic folie en laat één uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit op een stuk bakpapier, het hoeft geen mooie cirkel te zijn.
Verwijder het klokhuis van de appels, snijd deze in vier partjes en dan in schijfjes. Wrijf de citroenzeste door de kristalsuiker, voeg hieraan de kaneel toe.
Verdeel de appelschijfjes over het deeg, maar een laat een rand van ongeveer 3 centimeter vrij. Vouw de rand van het deeg over de vulling en knijp de randjes zachtjes dicht.
Smelt de boter (15g) en bestrijk hiermee de rand van het deeg. Verdeel de suiker over de volledige galette. Bedek de rand met amandelschilfers.
Leg het bakpapier met de galette op de bakplaat. Bak in 35 à 40 minuten gaar en lichtbruin, serveer lauwwarm.
Tip: lekker met een bolletje vanille-ijs of plantaardige slagroom.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken