Zeef de bloem boven een mengkom, strooi de gist erop en vermeng met de bloem vermengen. Maak in het midden een kuiltje en doe hierin het zout, het water en de olie. Kneed de ingrediënten met de mixer (kneedhaken) op de hoogste stand tot het deeg van de kom loslaat en blazen trekt. Kneed het deeg opnieuw met de handen door en vorm er een lap van. Laat het deeg afgedekt ca. 10 minuten rusten.
Uitrollen en beleggen: Grote pizza: rol het deeg tot een rechthoekige lap uit en leg het op een beboterde bakplaat. Kleine pizza: deel het deeg in vieren en rol het tot een ronde of vierkante lap uit. Prik het pizzadeeg met een vork in en bedek de bodem met een vulling naar keuze.
Baktijd: 40 - 45 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: ongeveer 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: ongeveer 150 °C
Pizzadeeg kan in grotere hoeveelheden worden bereid. Op de juiste manier bewaard is het deeg lang houdbaar.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken