Bak eerst de brownie volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Laat afkoelen.
Klop intussen de eiwitten stijf op. Mix ook de eidooiers met de suiker tot een lichtgeel mengsel. Doe de mascarpone bij het mengsel van eidooiers en mix goed tot een glad geheel.
Spatel er voorzichtig het stijfgeklopt eiwit onder.
Snij dan 16 stuken en dan in elk stuk in 3 schijfjes.
Giet de krieken op sap af, maar hou het sap bij! Meng 100 ml van het sap met 100 ml kirsch. Besprenkel elk stukje van de brownie met het krischmengsel.
Neem 16 glaastjes. In elk glaasje, schep een dunne laag van het mascarpone mengsel en daarop een stukje brownie.
Schep terug een laagje mascarpone erover en verdeel 3/4 van de krieken over de glasjes.
Leg een laagje Brownie in elk glas, gevolgd door de rest van het mascarponemengsel.
Werk af met de rest van de krieken, stukjes Brownie, amandelschilfers en chocoladeschilfers.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken