Laat de gelatineblaadjes weken in koud water en hak de witte chocolade.
Breng de melk, slagroom en de vanillesuiker rustig aan de kook.
Voeg de gehakte witte chocolade toe aan de melk en meng tot alles gesmolten is (het mengsel hoeft niet meer te koken).
Voeg als laatste de uitgeknepen gelatineblaadjes en het vanille-extract toe en meng opnieuw.
Spoel de panna cottavormpjes of glaasjes om met koud water, verdeel hierover de panna cotta (gebruik hiervoor eventueel een maatbeker).
Laat alles minimum 3 à 4 uur opstijven in de koelkast, indien mogelijk een volledige nacht.
Pers de sinaasappel uit.
Snijd de passievruchten doormidden en schep het vruchtvlees en de zaden in een steelpan.
Voeg de vanillesuiker en 50ml sinaasappelsap toe. Breng aan de kook.
Zet op het vuur later en laat alles een 3 à 4-tal minuten indikken.
Laat afkoelen.
Neem een vel bakpapier. Verdeel hierover een aantal zoutsticks en breek, indien gewenst, een stukje af om ze iets kleiner te maken.
Smelt 2/3 (80g) van de smeltchocolade au bain-marie. Haal de kom van het vuur en voeg de rest van de smeltchocolade toe. Blijf roeren totdat alle chocolade gesmolten is.
Laat de chocolade een 5 à 10-tal minuten staan zodat deze iets vaster wordt.
Doe de chocolade in een spuitzak en spuit deze in de vorm van een boompje over de zoutsticks. Laat opstijven.
Verkruimel de bastognekoekjes en verdeel over vier bordjes.
Ontvorm de panna cotta glaasjes (dompel ze hiervoor heel kort in heet water) leg ze op de verkruimelde koekjes.
Doe wat passievruchtencoulis op elke panna cotta en leg een chocoladeboompje aan de zijkant. Serveer met de rest van de passievruchtencoulis en eventueel een extra boompje.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken