Doe de slagroom met 50 g melk en 1 zakje vanillesuiker in een steelpannetje.
Voeg 50 g popcorn toe en stamp fijn. Breng langzaam aan de kook en laat een 2-tal minuten pruttelen.
Haal van het vuur en laat een uurtje staan.
Giet het mengsel door een zeef duw zoveel mogelijk vloeistof uit de popcorn. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de achterkant van een lepel.
Week intussen de gelatineblaadjes in koud water.
Breng, in hetzelfde steelpannetje waarmee de room gekookt werd, de overige melk met 1 zakje vanillesuiker en de kristalsuiker aan de kook.
Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe.
Voeg de popcornroom en het vanille extract toe en laat een kwartiertje staan.
Voeg, als het mengsel afgekoeld is, de Sprinkle it! toe en verdeel over 4 glaasjes.
Laat minimaal vier uur opstijven in de koelkast.
Verdeel over elk potje (opgesteven) panna cotta één eetlepel caramel.
Werk de potjes af met de rest van de popcorn en het tweede zakje Sprinkle it!.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken