Verwarm de oven voor op 180°C/160°C hetelucht/Gasstand 4. Vet 3 ronde cakevormen van 18 cm in en bekleed ze met bakpapier. Meng de sojamelk en het citroensap in een klein kommetje, het mengsel zou moeten gaan schiften. Zet apart.
Doe de bloem, bakpoeder, baksoda, cacaopoeder en suiker in een kom en meng goed door elkaar. Maak een kuiltje in het midden. Meng in een aparte kom de appelmoes en 1 theelepel bakpoeder.
Giet de olie, vanille-extract en het appelmoesmengsel bij de droge ingrediënten en klop tot het net gecombineerd is. Voeg dan het sojamelkmengsel toe en klop tot een beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de 3 voorbereide cakevormen en bak 25-30 minuten tot ze gerezen zijn en een prikker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt. Laat 15 minuten afkoelen in de vormen en leg ze daarna op een rooster om volledig af te koelen.
Doe de boter in een kom en klop met een elektrische handmixer tot het licht en luchtig is. Voeg de poedersuiker en vanille toe en klop tot het gecombineerd is. Voeg de oreokruimels toe en meng tot de kruimels gelijkmatig door de botercrème zijn verdeeld.
Zodra de cakes zijn afgekoeld, snijd je met een gekarteld mes de bolle bovenkant van een van de cakes af en plaats deze op een taartbord of serveerschaal.
Smeer een laag botercrème over de bovenkant van de cake op de serveerschaal, leg een andere cakelaag erop en herhaal tot alle cakelagen zijn gestapeld. Smeer tenslotte nog wat botercrème bovenop de cake.
Doe de resterende botercrème in een spuitzak met een open stervormig spuitmondje. Spuit toefjes botercrème bovenop de cake.
Doe de kokosmelk en chocolade in een kom en verwarm in de magnetron gedurende 30 seconden. Roer en blijf smelten in stappen van 10 seconden tot je een mooie, gladde ganache hebt.
Laat de ganache langs de zijkanten van de cake druipen met een lepel of spuitzak. Plaats de oreo's die je apart hebt gehouden tussen de botercrème toefjes.
Ta-dah, je cake is nu klaar om te serveren, geniet ervan!
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken