
Leg het zakje gebaksglazuur 10 minuten in een kom met heet water, zorg dat het volledig onder water blijft. Haal eruit, kneed lichtjes en zet opzij.
Giet de inhoud van het zakje Pancake Mix (200 g) in een mengkom.
Voeg geleidelijk 200 ml plantaardige melk toe en klop met een garde tot een glad en luchtig beslag.
Meng er 50 g appelmoes door (vervanging van het ei).
Voeg citroenzeste en maanzaad toe en roer goed. De textuur moet soepel en licht dik zijn.
Verhit een antiaanbakpan op laag vuur en vet licht in. Schep een kleine lepel beslag in de pan voor een pancake van ongeveer 10 cm. Bak 2 minuten tot er kleine belletjes verschijnen. Draai om en bak nog 1 à 2 minuten goudbruin. Herhaal tot het beslag op is.
Stapel de pancakes, garneer met extra citroenzeste en maanzaad.
Knip het bovenhoekje van het zakje glazuur af.
Giet het glazuur over de warme pancakes:
– in een dunne lijn
– in een spiraal
– of royaal als topping, afhankelijk van het gewenste effect.
Laat licht opstijven voor het serveren.
Vergelijkbare recepten

Bakken

Bakken

Bakken