Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng intussen de bloem, de suiker, het bakpoeder, het zout en de geraspte kokos.
Snijd de boter in stukjes en hak door de droge ingrediënten tot een kruimelig deeg. Er mogen nog kleine stukjes boter inzitten.
Voeg de kokosmelk toe aan het bloemmengsel. Meng/kneed niet te lang!
Voeg als laatste de blauwe bessen toe.
Vorm een bal van het deeg en rol deze op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel van 1,5 tot 2 cm dik.
Verdeel de volledige cirkel met een uitsteker (of mes) in 8 driehoeken. Leg de driehoeken, iets uit elkaar, op de bakplaat. Bestrijk met wat extra kokosmelk.
Bak in 15 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen op een taartrooster.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Meng voor het glazuur de bloemsuiker met één eetlepel kokosmelk. Graag een iets vloeibaarder glazuur? Voeg dan een extra lepel kokosmelk toe. Sprenkel het glazuur over de scones. Serveer met plantaardige slagroom en (bessen)confituur.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken