Verwarm de oven voor op 175°C.
Klop de zachte boter luchtig met de kristalsuiker en de vanillesuiker. Voeg één voor één de eieren toe gevolgd door het vanille extract. Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg samen met het zout toe aan het beslag.
Vul de vorm met de cupcakevormpjes en verdeel hierin het beslag.
Bak de cupcakes gaar in 18 à 20 minuten. Laat afkoelen.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 175 °C
Klop de boter luchtig gedurende een vijftal minuten. Gebruik indien mogelijk een keukenrobot.
Zeef intussen de bloemsuiker.
Voeg de bloemsuiker stap voor stap toe, laat de keukenrobot intussen op lagere snelheid verder draaien.
Voeg als laatste het vanille aroma en de groene kleurstof toe, klop nog even kort door.
Vul de spuitzak met de botercrème en spuit deze op de cupcakes. Steek in elke toef een voetbalprikker.
Bekijk ook zeker onze tips onderaan.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken