Flag
Ondersteuning
FAQ

Misschien is uw vraag al eerder gesteld, dan kan u het antwoord hieronder vinden. Is uw vraag niet hierbij, neem dan eenvoudig contact met ons op.

Onze lijst met vaak gestelde vragen

Hoe verhinder ik dat de melk aanbrandt?

Het aanbranden van melk komt vooral voor bij magere of halfvolle melk. Hoe vetter de melk, hoe kleiner de kans op aanbranden. U kan het aanbranden voorkomen door te werken op een zacht vuur, door met een houten lepel voortdurend te roeren tijdens het opwarmen of door een kookpot te gebruiken met een dikke bodem.

Mijn cake zakt steeds in

Of er is te veel vloeistof gebruikt of te lang geroerd. In beide gevallen komt het beslag heel mooi op, maar het kan de lucht niet vasthouden en zakt in. Om inzakken te voorkomen, kunt u zich het beste aan de receptuur houden.

Laat de cake iets (ongeveer 10 minuten) langer uitbakken, zet de temperatuur desnoods iets lager als de korst al een redelijke kleur heeft. Het is normaal dat de cake iets terug invalt na het bakken, maar de mooie ronde vorm moet behouden blijven.

Controleer de temperatuur van uw oven met een oventhermometer. Na verloop van tijd geeft een oven vaak niet meer de juiste temperatuur aan. Zelfs een verschil van 10°C kan ervoor zorgen dat uw cake mislukt.

Hoe weet ik of mijn cake klaar is?

Steek een houten prikker in het gebak. Is de prikker na het eruit halen schoon, dan is het gebak gaar. Kleeft er nog vochtig beslag aan, dan moet het gebak terug in de oven.

Ik krijg mijn cake niet uit de vorm.

Wanneer het gebak niet uit de vorm komt, een natte, hete doek om de vorm leggen. De handeling eventueel herhalen. De oorzaak van het niet kunnen storten is vaak het niet goed beboteren. Gebruik voor het beboteren liefst een gewone boter of margarine (geen vloeibare boter, boter met olijfolie of olie).

Laat de cake best volledig afkoelen alvorens deze aan te snijden

Waarom wordt de slagroom niet stijf?

Als de omgevingstemperatuur, de slagroom of de mixer en de gardes te warm zijn, wordt de slagroom niet stijf. Houd in dit geval direct op met kloppen. Giet de room in een metalen mengkom en zet de kom kort in de koelkast. De room vervolgens opkloppen.

Waarom wordt de confituur niet stijf?

Ook wanneer men het recept minutieus gevolgd heeft, geleert de confituur niet altijd onmiddellijk. Daarvoor heeft deze enkele uren tijd nodig, soms zelfs enkele dagen. Het is belangrijk dat men de potjes gedurende die tijd niet beweegt. Wanneer de inhoud na 10 dagen nog altijd vloeibaar is, kunnen daar de volgende redenen voor zijn:

- De vruchten bevatten te veel water of te weinig vruchtenzuur omdat ze te rijp waren of te weinig zon kregen.

- Fouten bij het afwegen van de ingrediënten.

- De confituur heeft niet lang genoeg borrelend doorgekookt, zodat de geleermiddelen (pectine) niet konden werken.

- De confituur werd te lang gekookt; dan wordt de pectine namelijk weer vloeibaar.

- Er werd te weinig suiker gebruikt. Bij vruchten die weinig pectine bevatten zoals aardbeien of kersen, de hoeveelheid geleerpoeder of geleisuiker verhogen en nog wat citroensap toevoegen om ervoor te zorgen dat de confituur beter geleert.

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!