COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Fault line cake

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Geef je cake een WOW effect mee!

8 - 10 porties

moeilijk 120 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Fault line cake

Voor het beslag:

250 g zachte boter
180 g suiker
snufje zout
4 eieren
2 citroenen
250 g bloem
70 g maïzena
2 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
130 ml karnemelk (max. 1% vet)

Voor de vulling:

1 citroen
60 g poedersuiker
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
250 g mascarpone gekoeld (80% vet)
400 ml room gekoeld (30% vet)

Voor de botercrème:

250 g boter
250 g poedersuiker
snufje zout
5 druppels Dr. Oetker Citroenaroma
Dr. Oetker Kleurstof (rood)

Voor de versiering:

Dr. Oetker Regenboogfantasie

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor (boven/onderwarmte: 180 °C). Bekleed de bodem van de twee springvormen met bakpapier. Klop boter, suiker en zout tot een luchtig mengsel met de mixer met kloppers. Voeg de eieren één voor één toe. Was de citroenen in warm water. Droog af en rasp de schil. Pers het sap eruit. Meng in een tweede kom bloem, maïzena, bakpoeder en citroenschil. Voeg geleidelijk en afwisselend het bloemmengsel, de karnemelk en het citroensap toe aan het botermengsel. Klop continu met de mixer tot een glad beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee springvormen en bak ongeveer 40 minuten. Haal het gebak uit de oven en laat volledig afkoelen. Maak de springvormen los en verwijder het bakpapier. Snijd elk gebak horizontaal doormidden zodat u vier lagen krijgt.

Elektrische oven: 180 °C

Baktijd: 40 minuten

2

Was intussen de citroen voor de vulling in warm water, droog af en rasp de schil. Meng de schil met poedersuiker en Klop-Fix. Klop de mascarpone glad met de garde op de handmixer en voeg geleidelijk de room toe. Voeg langzaam de poedersuiker en Klop-Fix toe zodra het mengsel stevig begint te worden en klop vervolgens stijf.

3

Leg de onderste laag gebak op een taartkarton en verdeel er een laag vulling overheen. Plaats de tweede laag op de eerste en bedek opnieuw met een laag vulling. Doe hetzelfde met de derde laag. Leg tot slot de vierde laag gebak erop en zet de taart in de koelkast om af te koelen.

4

Meng intussen voor de botercrème boter, poedersuiker, zout en citroenaroma tot een wit, luchtig mengsel met de klopper op de mixer. Dit kan enkele minuten duren. Kleur vervolgens met de rode kleurstof (ca. 10 druppels rood). 

5

Verdeel een beetje botercrème gelijkmatig over de zijkanten van de taart in het middengedeelte. Verdeel de decoratie met de hand over de botercrème. Verdeel nu de rest van de botercrème gelijkmatig over het gebak, zonder het middengedeelte met de decoratie te bedekken. Laat opnieuw afkoelen en serveer.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Fault line cake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 4513 kJ
1078 kcal
1574 kJ
376 kcal
Vetten 77.39 g 26.96 g
Koolhydraten 70.83 g 24.68 g
Eiwitten 31.63 g 11.02 g