Fault line cake

(0)
5 2 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Geef je cake een WOW effect mee!

8 - 10 porties

moeilijk 120 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Fault line cake

Voor het beslag:

250 g zachte boter
180 g suiker
snufje zout
4 eieren
2 citroenen
250 g bloem
70 g maïzena
2 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
130 ml karnemelk (max. 1% vet)

Voor de vulling:

1 citroen
60 g poedersuiker
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
250 g mascarpone gekoeld (80% vet)
400 ml room gekoeld (30% vet)

Voor de botercrème:

250 g boter
250 g poedersuiker
snufje zout
5 druppels Dr. Oetker Citroenaroma
Dr. Oetker Kleurstof (rood)

Voor de versiering:

Dr. Oetker Regenboogfantasie

Bereidingswijze

Bereiding

1

Verwarm de oven voor (boven/onderwarmte: 180 °C). Bekleed de bodem van de twee springvormen met bakpapier. Klop boter, suiker en zout tot een luchtig mengsel met de mixer met kloppers. Voeg de eieren één voor één toe. Was de citroenen in warm water. Droog af en rasp de schil. Pers het sap eruit. Meng in een tweede kom bloem, maïzena, bakpoeder en citroenschil. Voeg geleidelijk en afwisselend het bloemmengsel, de karnemelk en het citroensap toe aan het botermengsel. Klop continu met de mixer tot een glad beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee springvormen en bak ongeveer 40 minuten. Haal het gebak uit de oven en laat volledig afkoelen. Maak de springvormen los en verwijder het bakpapier. Snijd elk gebak horizontaal doormidden zodat u vier lagen krijgt.

Elektrische oven: 180 °C

Baktijd: 40 minuten

2

Was intussen de citroen voor de vulling in warm water, droog af en rasp de schil. Meng de schil met poedersuiker en Klop-Fix. Klop de mascarpone glad met de garde op de handmixer en voeg geleidelijk de room toe. Voeg langzaam de poedersuiker en Klop-Fix toe zodra het mengsel stevig begint te worden en klop vervolgens stijf.

3

Leg de onderste laag gebak op een taartkarton en verdeel er een laag vulling overheen. Plaats de tweede laag op de eerste en bedek opnieuw met een laag vulling. Doe hetzelfde met de derde laag. Leg tot slot de vierde laag gebak erop en zet de taart in de koelkast om af te koelen.

4

Meng intussen voor de botercrème boter, poedersuiker, zout en citroenaroma tot een wit, luchtig mengsel met de klopper op de mixer. Dit kan enkele minuten duren. Kleur vervolgens met de rode kleurstof (ca. 10 druppels rood). 

5

Verdeel een beetje botercrème gelijkmatig over de zijkanten van de taart in het middengedeelte. Verdeel de decoratie met de hand over de botercrème. Verdeel nu de rest van de botercrème gelijkmatig over het gebak, zonder het middengedeelte met de decoratie te bedekken. Laat opnieuw afkoelen en serveer.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Fault line cake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 4513 kJ
1078 kcal
1574 kJ
376 kcal
Vetten 77.39 g 26.96 g
Koolhydraten 70.83 g 24.68 g
Eiwitten 31.63 g 11.02 g
Cookie- en trackinginstellingen

Wij zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en soortgelijke technologieën gebruiken om te begrijpen hoe jij onze website gebruikt. Zo kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website overeenkomstig aanpassen. Bovendien willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms.

Als je hiermee instemt, klik dan op 'Akkoord'. Je toestemming houdt uitdrukkelijk ook een mogelijke gegevensoverdracht in naar de Verenigde Staten in de zin van Art. 49 AVG. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie. Daarin vind je ook meer informatie over gegevensoverdracht aan technologieleveranciers en partners in de Verenigde Staten. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen.

Noodzakelijke Cookies

Wij hebben deze cookies en soortgelijke technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk en je kunt deze niet uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen wij graag meer weten over de manier waarop je onze website gebruikt, om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Daartoe maken wij gebruik van cookies en soortgelijke technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en ons zo helpen ons aanbod voor jou te verbeteren.

Wij maken ook gebruik van technologieleveranciers die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat wij onze marketingcampagnes op jouw behoeften kunnen afstemmen, gaan wij na hoe jij op onze website terechtkomt en hoe je met onze advertenties omgaat. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bv. om jouw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Wij werken ook samen met partners die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee