Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Havermoutkoekjes

Een ideaal tussendoortje ...

15 - 20 stukken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Havermoutkoekjes

Voor het beslag:

2 eetl. olie
140 g havermout
50 g hazelnoot (fijngehakt)
2 eiwitten
snufje zout
140 g suiker

preparation

Bereiding

1

De olie in een pan verwarmen en hierin de havermout en de hazelnoten goudbruin roosteren. Het mengsel laten afkoelen. De eiwitten met het zout stijf slaan en geleidelijk al kloppend de suiker toevoegen. Het havermoutmengsel er voorzichtig door scheppen.

2

Van het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat met 2 lepels bergjes vormen. De bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven schuiven.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Havermoutkoekjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 389kJ
93kcal
1616kJ
386kcal
Vetten 2.80g 11.66g
Koolhydraten 14.79g 61.64g
Eiwitten 1.62g 6.77g