Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Huisgemaakte Pesto

Pesto is de perfecte bijgerecht van een pizzadiner. Dit is een goed basisrecept voor een heerlijke zelfgemaakte basilicum-pesto.

ongeveer 4 porties

enige ervaring gewenst 30 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Huisgemaakte Pesto

Ingrediënten:

50 g pijnboompitten of zonnebloempitten
basilicum potten (vers)
knoflook
200 ml olijfolie
100 g parmesaanse kaas
snufje zout
snufje peper

preparation

Bereiding

1

Bereiding

Rasp de Parmezaanse kaas en pel het teentje knoflook, snijd hem in twee en ontkiem hem.

2

Meng de pijnboompitten of zonnebloempitten, de verse basilicum en de teentjes knoflook met de olijfolie. Voeg de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper en zout.
Smakelijk !

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Huisgemaakte Pesto

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2227 kJ
532 kcal
2370 kJ
566 kcal
Vetten 56.78 g 60.40 g
Koolhydraten 3.36 g 3.57 g
Eiwitten 3.74 g 3.98 g