COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.
COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Tijd om indruk te maken - met botercrème

Botercrème-taarten zijn overheerlijk. En ondanks hun hoge botergehalte smaken ze toch zo romig en licht. Deze botercrème is zo eenvoudig thuis te maken en kan je er oneindig veel kanten mee uit.

Sharing is caring ❤ #bakewithdroetker

Met hoge torens van botercrèmewolken op je taart maak je sowieso indruk.  Maar ze smaken ook heerlijk romig en zijn ondanks de boter, toch luchtig en licht. De botercrème is veelzijdig en kan een breed scala aan smaken aannemen door slechts een paar ingrediënten toe te voegen. Dat maakt deze botercrème zo populair - ook onder thuisbakkers.

Een ode aan de botercrème

Als het om lekkere taarten gaat, is botercrème nooit ver weg: vol van smaak, zacht en luchtig. Populair als vulling of topping onder de zoetebekken en bekend van klassieke taarten zoals de Donauwelle-cake, de Frankfurt Crown Cake of de Black Forest Gateau. Er zijn vele varianten, sommige lichter, dikker, en in veel verschillende smaken. Of het nu gaat om de Duitse, Franse, Italiaanse of Engelse botercrème, ze hebben allemaal één iets gemeen: ze bevatten allemaal heerlijke boter. De meeste recepten bevatten ook andere ingrediënten, zoals bijvoorbeeld suiker of poedersuiker, eieren en een snufje zout. Andere verschillen zijn te vinden in het gebruik van vanille-extract of -pulp of zelfs room of puddingpoeder voor extra aromas.

Tijd voor wat cultuur!

Engelse, Franse of Duitse botercrème? Dit zijn de verschillen!

Zowel de Duitse als de Engelse botercrèmes bevatten pudding of vanillecrème, zoals Engelse custard. Daarom wordt het in Engeland ook wel "buttercream pudding" genoemd. Je kunt de pudding zelf maken met melk, maizena en een vanillestokje of, voor het gemak, poedervla gebruiken en er met melk pudding van maken.

De Italiaanse crème is gemaakt van boter, losgeklopt ei en suiker, oftewel meringue. De Fransen kiezen voor pure boter en gebruiken alleen hele eieren, suiker en een snufje zout voor hun crème. De Franse room is een van de ‘lichtere’ varianten, omdat het kan worden opgeklopt tot een zeer luchtige botercrème. 

Dan is er nog de Zwitserse Meringue Botercrème, die op dezelfde manier wordt bereid als de Italiaanse met Meringue, ook wel "baiser" wordt genoemd. Beide crèmes smaken minder boterachtig en zwaar dan de andere botercrèmes, maar ze zijn net zo veelzijdig in hun smaak.

Ombre cake
Bloemen cake
Rozen cake

Botercrème als allrounder

Voldoende opties om te variëren met botercrème!

Botercrème is gemaakt om lekkere taarten mee te vullen of om ze te coaten en te garneren. De simpele Franse botercrème is een goed alternatief voor een ‘dikke’ ganache gemaakt van een crème coating. Omdat hij geen melk bevat, is het de perfecte basis voor fondanttaarten.

 

Je hebt ook veel opties om je botercrème en gemakkelijk op smaak te brengen, bijvoorbeeld door likeur toe te voegen. Andere mogelijke ingrediënten voor een smaakvolle finishing touch zijn:

  • Gemalen noten
  • Gepureerd fruit
  • Fruitsap
  • Gesmolten chocolade
  • Citroenpudding
  • Confituren
  • Koffie
  • Brandy and likeuren

 

Duitse botercrème kan worden gemaakt met verschillende soorten pudding en dit hoeft zeker geen klassieke vla te zijn. U kunt snel en gemakkelijk variatie aan de room toevoegen door deze soorten pudding te gebruiken:

  • Roompudding
  • Karamel pudding
  • Chocolade pudding

 

Roer de smaakstof naar keuze door de room. En of de crème nu de vorm aanneemt van torenhoge, luchtige boterbergen of een gladde coating voor een cake, er is iets voor elke smaak en fleurt elke koffiepauze op.

Dr. Oetker producten die van pas kunnen komen:

Bakken maar! ❤