Flag
Dr. Oetker Fridays

Friday Cocooning met Dr. Oetker

Lekker ontspannen na de drukte van de werkweek! Even nood aan nergens naartoe moeten gaan maar lekker gezellig thuis, je batterijen weer opladen? Dan is niets zo aanlokkelijk dan het weekend goed in te zetten met een Friday cocooning! Zet de oven alvast aan met een heerlijke pizza in de oven en nestel je alvast in de zetel. Met onze tips kan jij je vrijdagavond al cocoonend inzetten. Heb jij nog andere leuke tips? Deel ze met ons en de rest van de wereld via #DrOetkerFridays

Leuke cocooning-tips

Maak het lekker gezellig thuis

Nestel je in de zetel met warme dekentjes en zachte kussens. Dim het licht een beetje en steek een aantal kaarsjes aan voor de sfeer.

Met heerlijke pizza's in de oven

Geen uren in de keuken staan maar wel lekker eten? Dan is pizza het antwoord! Lekker makkelijk en perfect te eten in de zetel ;-)

Veel tijd om samen te spelen

Quality time gaat om balans, doen wat jou tot rust brengt! Haal dus je favoriete spel of boek boven en geniet vooral van je vrijdagavond.

Picture -

Het cocoonwoordenboek

Cocooning, is niet enkel gewoon thuis blijven. Het is tot rust komen met jezelf. Dit kan je perfect samen of alleen doen. Het belangrijkste is de juiste balans vinden in wat jou tot rust brengt. Sommige landen hebben het concept cocooning omgetoverd tot een huis fenomeen. Ondertussen bestaan er al zoveel termen om dit te omschrijven, telkens met de nadruk op een ander deeltje van het cocoonen.

 

Welke is de belangrijkste? Enkel diegene waar jij je het beste mee voelt! :)

 

Lagom: Zweeds voor ‘niet te veel, niet te weinig’. De nadruk ligt vooral op een gezonde work-life balance, dus een dagje thuisblijven staat vast op de menukaart.

Cwtch: (meervoud: cwthches) wordt uitgesproken als ‘cutch’ en betekent ‘knuffelen, liefkozen en beschermen’. Lekker dicht bij elkaar kruipen is de boodschap, dus.

Koselig: de Noorse term voor cocoonen die wordt uitgesproken als ‘kush-lee’. Zowat alles kan koselig zijn, maar kaarsen, goede muziek en lekker eten doen het hem vaak.

Hygge: Deens voor zich goed voelen in een knusse sfeer. Het is meer dan gewoon je huis gezellig inkleden. Het is een ware levenskunst en mentaliteit om je goed te voelen in je vel en in je omgeving.

De ideale pizza voor een avondje cocoonen!

Ristorante

Casa Di Mama (8 Producten)

Tradizionale

La Margherita (2 Producten)

Bistro (4 Producten)

Big Americans (3 Producten)

Culinaria (2 Producten)

Happy Friday ♥

1111Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!