Flag
Inspiratie
Vanille - de koningin der specerijen

Achter weinig specerijen schuilt een verhaal dat zo exotisch is als dat van vanille. Ontdek samen met ons de geschiedenis, teeltgebieden, smaaktoetsen en bereidingsgeheimen van de mooiste smaak ter wereld: vanille. Van orchidee tot boon, tot in de fles.

Dr. Oetker biedt al sinds 1894 vanille in verschillende vormen aan, maar pas in 1983 brachten wij voor het eerst een product met Bourbon Vanille op de markt: Gala Pudding Bourbon Vanilla. Sindsdien heeft Dr. Oetker thuisbakkers keer op keer blij gemaakt met tal van nieuwe vanilleproducten.

(5 Producten)

Vanille producten

De ontdekking van de vanilleplant heeft het bakkersvak beïnvloed. Als koningin der specerijen wordt zij vandaag in talrijke recepten gebruikt om gerechten met een delicate vanillesmaak op te fleuren. Naast de vanillestokjes van topkwaliteit zijn er nu ook andere vanilleproducten verkrijgbaar. Het Dr. Oetker-assortiment reikt van vloeibaar Bourbon vanille-extract, Vanillestokjes tot Vanillesuiker Bourbon en vanille aroma.

Hele vanillestokjes bevatten zachte, donkere vanillepulp. Ze zijn de vanille bij uitstek voor wie het natuurlijk wil houden. Dr. Oetker Vanillestokjes, zijn subtiel aromatisch en worden met de hand geplukt.

Ze zijn perfect voor gebruik in gebak, koekjes, desserts en crèmes.

 

Het Vanille-extract met zijn intense smaak is een van de populairste vanilleproducten die in de keuken worden gebruikt. Dr. Oetker Vanille Bourbon Extract heeft een pure en fijne vanillesmaak en is gemaakt van echte vanillestokjes.

Excellente smaakervaring en is perfect voor lichte desserts en cakes.

Als je de verfijnde smaak van vanille combineert met witte suiker, krijg je klassieke vanillesuiker. Omdat het een losse consistentie heeft, kan het zowel in droge als in vloeibare recepten worden gebruikt. Het is vanillesuiker die slagroom zijn klassieke zoete vanillesmaak geeft. Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker is populair bij zowel gelegenheidsbakkers als bakfanaten.

 

Vanillepoeder wordt een steeds populairdere toevoeging aan recepten. De gedroogde en verpoederde Vanillestokjes worden in kleine hoeveelheden gebruikt om zoete gerechten te verfijnen.

Kan je vanillepoeder zelf maken? En hoe bewaar je het? Wij vertellen je alles wat je moet weten: Vanillepoeder.

Weetjes over vanille
Hoe spreek je Vanille uit?

Als je het woord vanille in het woordenboek zou opzoeken, zou je ontdekken dat het precies zo wordt uitgesproken als het is gespeld - met een hoorbare "l" in het midden [vəˈnɪl.ə]. Het woord vanille is terug te voeren op de Franse vanille en de Spaanse vainilla, die letterlijk vertaald worden als kleine peul.

De naam Bourbon [ˈbœːɐ̯bən] vanille komt van het eiland Réunion ten oosten van Madagaskar, dat tot 1974 Île de Bourbon heette en tot op de dag van vandaag een van de landbouwregio's is van het Bourbon vanillestokje.

Wat is de smaak van vanille?

Vanille heeft een zachte, zoete smaak. De sterke smaken van Bourbon vanille variëren van bloemig tot houtachtig en zelfs alcoholische tonen. Vanille heeft een breed scala aan toepassingen in de keuken dankzij het complexe smaakprofiel. Net zoals bij chocolade, wijn en koffie bepaalt het gebied waar de bonen vandaan komen het specifieke smaakprofiel van de vanille.

Welke kleur heeft Vanille?

Vanillestokjes en vanillezaadjes zijn niet geel zoals bijvoorbeeld klassiek vanille-ijs - ze zijn zwart. Zwarte vlekjes in vanilleproducten zijn daarom een ​​teken dat er vanillezaadjes of gemalen vanillestokjes zijn gebruikt. De bloemen op vanilleplanten zijn echter heldergeel.

Picture -

Lees meer over het brede scala aan beschikbare vanilleproducten, van vanille-extract tot vanillestokjes en vanillesuiker, ontdek de verschillen tussen deze producten en vind je favorieten.

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!