Flag
Meer
Over Dr. Oetker

Dr. Oetker is eigenlijk Dr. August Oetker – een Duitse apotheker die in 1891 een baanbrekend bakpoeder op de markt bracht dat bakken voor altijd eenvoudiger maakte. Hij gaf er zijn naam en titel aan, en lanceerde zo een bedrijf dat ruim 120 jaar later nog altijd synoniem staat voor kwaliteit en innovatie in de keuken.

Je vindt Dr. Oetker al sinds 1929 in België. Vooral de vanillesuiker en het bakpoeder (in handige kleine zakjes, precies genoeg voor 500g bloem) gingen hier van bij de start gretig over de toonbank.

Zachte evolutie

Of er veel veranderd is sinds 1891? Natuurlijk. Vooral het gamma producten is fors uitgebreid: na bakpoeder kwamen pudding en muesli, en later ook pizza’s. De markt verruimde ook: van Duitsland naar Europa en de rest van de wereld. Het personeelsbestand in onze divisie Voeding groeide naar meer dan 9.000 medewerkers. En de omzet bereikte de kaap van twee miljard euro.

Maar het meeste veranderde niet. Kwaliteit en respect voor klant en product zijn nog altijd onze kernwaarden. Dr. Oetker is nog altijd een familiebedrijf – van de vijfde generatie intussen. En ook onze missie wijzigde niet. We maken nog altijd lekkere producten voor leuke gezinnen.

 Een fantastisch merk

Vandaag staat Dr. Oetker in de Belgische top tien van alle grote FMCG merken. En we stijgen het snelst. Laten we dit even duidelijker maken. Zowat 20 jaar geleden introduceerden we onze Ristorante pizza’s. Die liggen vandaag ongeveer in élke diepvries en ook wie wil bakken grijpt gegarandeerd naar onze producten.

Veel heeft te maken met de consequente en duidelijke communicatiestijl die we al van bij de start hanteren. Consumenten weten waar we voor staan: lekker eten, kwaliteitsvolle ingrediënten en keer op keer vernieuwingen die het leven in de keuken leuker en eenvoudiger maken. Dat merk koesteren en bewaken we.

Meer dan voeding

Al is en blijft de divisie Voeding met 9.000 medewerkers een stevige hoeksteen van ons bedrijf, de Oetker groep is véél meer dan dat. In totaal telt de Oetker groep ruim 26.000 medewerkers en haalt ze wereldwijd een omzet van elf miljard Euro. Zo tellen we vandaag meer dan vierhonderd bedrijven uit allerlei sectoren: bier, wijn, scheepvaart, de bankwereld, ... In dat ecosysteem van bedrijven en werknemers zijn altijd interessante uitdagingen te vinden.

Wil je meer weten over ons bedrijf? Neem dan zeker even een kijkje op de corporate website.

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!