Flag

Hongaarse flensjes met chocolade

10 - 12 stukken
Gemiddeld
40
voor 10 tot 12 stuks
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de pannenkoeken
1 verpakkingDr. Oetker Pannenkoeken
450 mlmelk
Voor de vulling
150 mlroom
125 gsuiker
1 eetl.rum
200 ghazelnoten (fijngehakt)
50 grozijnen
sinaasappelschil (2 koffielepels, geraspt)
Voor de chocoladesaus
200 gchocolade, puur
100 mlmelk
50 mlroom
1 eetl.rum
2eidooiers

Gemaakt met:

1

Doe de inhoud van het zakje in een kom. Voeg langzaam en al roerend 450 ml koude melk toe tot het deeg glad en luchtig is. Maak de pan goed heet, vet ze vervolgend in met een beetje boter en bak de flensjes aan beide zijden goudbruin. Houd de flensjes warm in de oven of au bain-marie.

2

Maak de vulling door room, suiker en rum aan de kook te brengen. Haal de pot van het vuur en voeg de hazelnoten, rozijnen en geraspte sinaasappelschil toe. Verwarm de vulling op een zacht vuur.

3

Maak de chocoladesaus door de chocolade te smelten in de melk en de room. Roer er een gladde saus van, voeg de rum toe en vervolgens één voor één de eidooiers. De saus mag niet koken.

4

Schep op ieder flensje 1 eetlepel vulling. Vouw het flensje in vieren zodat er driehoekjes ontstaan. Leg de flensjes op een schaal en giet er de warme chocoladesaus over.