Neem 100g van de rolfondant en doe de rest hiervan in een luchtdichte verpakking.
Kneed de inhoud van het zakje Klop-fix door de witte rolfondant.
Kleur een stukje hiervan oranje met de kleurstoffen en vorm de neus van de sneeuwpop. Kleur de rest van deze fondant met cacaopoeder bruin en vorm hiermee de armen van de sneeuwpop. Steek vanaf de onderkant een spiesje in elke arm zodat ze mooi recht blijven. Rol de zwarte fondant uit tot een dikte van 5 mm en steek de hoedbasis uit. Gebruik de rest van de zwarte fondant om een lange strook (66 x 5 cm) uit te snijden. Vorm in een cilindrische vorm en plak met dit een beetje water op de hoedbasis om de hoed te maken. Maak de ogen en de mond van de sneeuwpop. Laat alle fondantstukjes minimaal 24 uur drogen op kamertemperatuur.
Verwarm voor de cake de oven voor. Bekleed de bodem van twee springvormen met bakpapier. Schil de appels en snijd ze in ca. 1 cm blokjes. Gebruik de handmixer met de garde en klop de boter, de suiker en het zout tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe. Meng in een tweede kom de bloem, maizena, hazelnoten, bakpoeder, appelstukjes en kaneel. Voeg geleidelijk en afwisselend het bloemmengsel en het appelsap toe aan het botermengsel. Klop met de mixer tot je een glad beslag hebt. Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee springvormen en bak ongeveer 40 minuten. Haal uit de oven en laat de cakes volledig afkoelen. Maak de springvormen los en verwijder het bakpapier. Snijd elke cake horizontaal doormidden zodat je vier schijven krijgt.
Positie rooster: In het midden
Baktijd: 40 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Schil voor de vulling de appels en rasp ze fijn. Gebruik keukenpapier om het vocht eruit te persen en leg de geraspte appels opzij. Meng het poedersuiker, de Klop-Fix, het kaneel en de vanillesuiker. Gebruik de handmixer om de mascarpone glad te kloppen en voeg geleidelijk de room toe. Zodra het mengsel stevig begint te worden, voeg je langzaam het poedersuikermengsel toe en klop je het stijf. Schep de geraspte appel erdoor.
Leg de onderste schijf op een taartkarton en verdeel er een laag vulling overheen. Plaats de tweede schijf op de eerste en verdeel er nog een laag vulling overheen. Plaats de derde schijf bovenop de tweede en smeer er een laatste laag vulling op. Leg als laatste de vierde schijf erop en zet de cake in de koelkast om af te koelen.
Maak ondertussen de botercrème. Klop met de handmixer de boter, het poedersuiker en het Vanille aroma licht en luchtig door elkaar. Verdeel een gladde laag van de botercrème over de cake, strijk deze glad en plaats de cake opnieuw in de koelkast.
Rol de fondant uit tot een dun vel op een met maizena bestrooid oppervlak.
Bekleed hiermee de cake en strijk alles mooi glad.
Snijd het teveel aan fondant rondom de bodem weg met een scherp mes.
Gebruik een beetje water om de ogen, neus en hoed aan te brengen op de cake.
Kleur de rest van de blauw en rol uit tot een dikte van 2 mm. Knip een smalle band (22 x 1 cm) uit om rond de hoed te gaan. Bevestig dit met een beetje water aan de hoed. Rol de rest van de fondant uit tot band (80 x 5 xm) van 3 mm dik en leg deze om de taart heen als een sjaal. Maak een aantal sneden van 3 cm aan elk uiteinde van de sjaal, om de kwastjes te maken.
Werk als laatste de cake af met de stokjes om de armen te vormen.
Vergelijkbare recepten