Flag

Spekpannenkoeken met pruimen en hazelnoten

10 - 12 stukken
Gemakkelijk
20
voor 10 tot 12 stuks
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het beslag
1 verpakkingDr. Oetker Pannenkoeken (200 g)
450 mlmelk
150 ggedroogde pruimen (zonder pit)
250 mlthee (koud)
200 gspek (ontbijtspek)
75 ghazelnoten (grof gehakt)
2 - 4 eetl.honing

Gemaakt met:

1

voor de bereiding

Week de pruimen in de thee. Maak het deeg klaar volgens de bereiding op de verpakking. Verhit een beetje boter of olie in de pan.  Leg enkele plakjes spek in de pan en bak deze zachtjes een beetje uit. Schep er een sauslepel pannenkoekbeslag over en bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin.

2

voor de afwerking

Leg op de helft van de pannenkoeken enkele gehalveerde pruimen, hazelnoten en een beetje honing. Vouw de pannenkoeken dubbel en houd ze warm in de oven of au bain-marie.