Flag

Turkse gefrituurde flensjes

10 - 12 stukken
Gemiddeld
40
voor 10 tot 12 stuks
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de pannenkoeken
1 verpakkingDr. Oetker Pannenkoeken
450 mlmelk
Voor de vulling
150 grozijnen
4 eetl.kokosrasp
125 gamandelen (fijngehakt)
3 eetl.poedersuiker
Voor de saus
100 mlcitroensap
150 mlwater
200 gpoedersuiker
2 eetl.honing
1 eetl.kokosrasp

Gemaakt met:

1

Doe de inhoud van het zakje in een kom. Voeg langzaam en al roerend 450 ml koude melk toe tot het deeg glad en luchtig is. Maak de pan goed heet, vet ze vervolgens in met een beetje boter en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.

2

Meng de ingrediënten voor de vulling en schep op elk flensje 1 à 2 eetlepels vulling. Bestrijk de randen van de flensjes met water. Vouw de flensjes om de vulling heen goed dicht en druk de randen stevig op elkaar. Verhit de olie (180 graden). Frituur de flensjes tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

3

Verwarm intussen voor de saus het citroensap met het water en de poedersuiker. Breng dit aan de kook zodat de poedersuiker oplost. Meng er de honing door. Schenk de honingsaus over de flensjes en bestrooi ze met kokos