Zeef de bloem boven een mengkom. Strooi de gist erop en vermeng met de bloem. Maak in het midden een kuiltje en doe het zout, de suiker, het ei, de boter en het water erin.
Kneed de ingrediënten met de mixer (kneedhaken) op de hoogste stand tot het gemakkelijk van de kom loskomt
Laat het deeg afgedekt met een vochtige theedoek, bord of plastic folie op een warme plaats rijzen tot het zijn volume heeft verdubbeld. Kneed het deeg nogmaals goed door, geef het de gewenste vorm en bak.
Snij het vanillestokje in twee, verwijder de zaadjes. Voeg ze toe aan de melk en laat 10 min trekken. Verwijder de stokjes. Bereid vervolgens de banketbakkersroom zoals aangegeven op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 220°C en vet de bakvorm in met Bakspray.
Schil en snij de appelen in schijfjes. Voeg het sap van 1 citroen toe om verkleuring te vermijden.
Kneed het deeg en rol het uit over een licht bebloemd werkblad. Leg het deeg in de bakvorm, druk goed aan en snij de kantjes eraf. Verdeel de banketbakkersroom over het deeg en werk af met de schijfjes appel. Bak 25 min. in een voorverwarmde oven.
Bereid de Taartina zoals beschreven staat op de verpakking.
Haal de taart uit de oven en laat 15 min afkoelen. Bestrijk de taart met Taartina. Plaats de appeltaart tot het serveren in de koelkast.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken