Bestaat uit fijngemalen amandelen en geeft het deeg een prachtige textuur. Amandelen hebben een zeer hoog eiwitgehalte en lenen zich perfect voor de bereiding van zoet gebak. Je maakt dit meel ook gemakkelijk zelf. Maal de geblancheerde of rauwe en ongepelde amandelen gewoon fijn met een mixer.
Van deze allrounder kun je zelfs meel maken! We kennen soja van tofoe, sojadrinks en vleesvervangers, maar nu dus ook van sojameel. Het is rijk aan vezels en eiwitten.
Ca. 75 g meel = 100 g tarwemeel (type 405)
Deze meel is gemaakt van gepelde kikkererwten. Veel mensen kennen kikkererwten van het beroemde hartige gerecht 'falafel'. Het meel ervan leent zich perfect voor hartig deeg, maar geeft ook zoet deeg een bijzondere twist.
Alweer een notenmeel, maar met een sterkere smaak en meer karakter deze keer. Let hier wel op met allergieën en vraag mensen er vooraf naar, om zeker te zijn.
Rijst en mais komen uit verschillende werelddelen, maar zijn beide essentiële voedingsmiddelen. Het mag dan ook niet verbazen dat er meel van wordt gemaakt. Rijstmeel is al goed ingeburgerd in de glutenvrije keuken en is perfect voor zoet gebak. Het meel heeft een fijne structuur en een milde, nootachtige smaak. Maismeel wordt gemaakt van gepelde maiskorrels en heeft een sterkere, meer unieke smaak. Het is niet zo fijn van structuur en heeft een opvallende, gele kleur. Beide soorten zijn geschikt voor bakrecepten.
Boekweitmeel: hoewel de botanische naam Fagopyrum 'beuktarwe' betekent, heeft boekweit niets met tarwe te maken. Dit meel bevat geen gluten, heeft een aromatische notensmaak en verricht wonderen in zoet en hartig gebak.
Teffmeel: komt uit Ethiopië en wordt gemaakt van liefdesgras of volkorengierst. Het heeft een licht zoete smaak en bevat veel mineralen.
Havermeel: zijn hartige smaak leent zich perfect voor brood. Toch combineer je havermeel het best met een andere meelsoort, omdat het op zich vrij bitter smaakt. Ga op zoek naar gecertificeerde glutenvrije haver, want commercieel geproduceerde haver kan sporen van gluten uit het productieproces bevatten.
We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
Nee
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
Nee