Bakken zonder suiker

Ongelooflijk maar waar: zelfs suiker kun je in de meeste recepten probleemloos vervangen. 'Waarom' is hier de hamvraag. Is het omdat je geen industriële 'lege' suikers wilt gebruiken en de natuurlijke, rijke zoetheid van fruit verkiest? Of maak je je zorgen om de calorieën? Zodra je weet waarom, maak je makkelijk de juiste keuze.

 

Veel plezier in de keuken, want 'vrij van' bakken kan heel gemakkelijk en vooral heel lekker zijn!

 

#bakewithdroetker

Bakken en koken is onze passie en dat delen we graag met jou!

 

Dankzij onze nieuwsbrief blijf jij als eerste op de hoogte van onze laatste promoties, nieuwste producten en unieke wedstrijden met leuke prijzen.

 

Ook inspireren wij je graag met onze lekkere recepten en handige culinaire tips.

Schijf je in!

Bakken zonder suiker - alternatieven

Honing:

Dit natuurlijke product gemaakt door hardwerkende bijen is niet geschikt voor veganisten … Maar het is wel rijk aan mineralen! Afhankelijk van de smaak kan honing bloesemachtig zoet zijn of zelfs een bittere, bosachtige smaak hebben, zoals het geval is met dennenhoning. 
80 g honing = 100 g suiker

Ahornsiroop: 

Deze lekkere siroop wordt verkregen uit Canadese suikeresdoorns. Ze is vloeibaarder dan honing en smaakt bitterder, maar bevat wel minder calorieën dan suiker. Hoe lichter de kleur van de ahornsiroop, hoe zachter en fijner de smaak. 

80 g ahornsiroop = 100 g suiker

Dadels:

Gedroogde vruchten, zoals dadels, pruimen, abrikozen en appels, zijn zoet en doen het goed in het meeste zoete gebak. De vezels die ze bevatten, zijn mild voor het spijsverteringsstelsel. Mix gedroogde dadels gewoon in een mixer. Een tip: voeg een paar eetlepels water toe om een vruchtenmoes te maken. Je kunt die een paar dagen in de koelkast bewaren.

Ca. 125 g = 100 g suiker

Kokosbloesemsuiker: 

Dit is minder zoet dan suiker, maar heeft een heerlijke, karamelachtige smaak. Kokosbloesemsuiker komt meestal uit kokospalmen in Zuidoost-Azië. Hij legt dus een lange weg af tot bij ons en dat heeft een grote impact op het milieu. Helaas vormt kokosbloesemsuiker klonters tijdens het bakken. En je moet er meer van gebruiken dan je met suiker zou doen.

Ca. 125 g = 100 g suiker

Banaan:

Rijpe bananen zijn wonderlijke zoetmiddelen. Afhankelijk van hoe rijp ze zijn, kunnen ze een vanillesmaak of aangename, fruitige karameltoets hebben. Hoe donkerder de banaan, hoe beter. Ze zijn dan ook perfect om mee te koken of te bakken.

Ca. 125 g = 100 g suiker

Andere alternatieven:

  • Siroop zoals dadelsiroop of rijstsiroop

  • Dik sap zoals appel- of perensap of agavesap

  • Suikeralcohol en zoetstoffen zoals erythritol en xylitol of de zoete plant stevia zijn caloriearm of zelfs calorievrij.

Als je dik sap of siroop toevoegt, kan het hoge vochtgehalte de consistentie van je deeg beïnvloeden. Misschien moet je het recept dus aanpassen.

 

 

#bakewithdroetker

Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief

Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee