Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Banana split

Deze ijs-klassieker doet vrijwel iedereen watertanden: vanille-ijs, chocolade en banaan

4 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Banana split

Voor het ijs:

250 ml volle melk
1 verpakking Dr. Oetker Bereiding voor Ijs Stracciatella

Voor de decoratie:

200 ml slagroom (koud)
4 bananen
4 eetl. melkchocolade
enkele geschaafde amandelen
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

preparation

Bereiding

1

Voor het ijs

Giet de koude melk in een mengkom. Voeg de ijsmix en meng met de elektrische mixer met kloppers (eerst kort op laagste stand, daarna 3 min. op hoogste stand). Het beslag in een diepvriesbestendige bewaardoos gieten, afdekken en ten minste 4 uur bij -18°C invriezen.

2

Voor de decoratie

Laat het ijs ongeveer 10 minuten op kamertemperatuur komen voordat je het serveert. Klop ondertussen de slagroom met vanillesuiker stijf. Pel de bananen en halveer ze in de lengte. Schep mooie ijsballen op een schaaltje en serveer met banaan, chocoladesaus, slagroom en geschaafde amandelen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Banana split

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1884 kJ
450 kcal
628 kJ
150 kcal
Vetten 25.52 g 8.48 g
Koolhydraten 47.00 g 15.61 g
Eiwitten 17.22 g 5.72 g