COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.
COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Brownie-karamel-ijs

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Zelfgemaakt brownie-karamel-ijs een heuse verwennerij

ongeveer 4 porties

eenvoudig 30 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Brownie-karamel-ijs

Voor het ijs:

75 g karamel
1 verpakking Dr. Oetker Bereiding voor Ijs chocolade
250 ml volle melk

Voor de brownie:

100 ml zonnebloemolie
3 eieren
50 ml water
1 bereiding voor Dr. Oetker Brownies

preparation

Bereiding

1

Voor de brownies

Verwarm de oven voor op 160 °C. Bereid de Brownies zoals aangegeven op de verpakking. Giet het deeg in de bakvorm en strooi er chocoladeschaafsel over. Zet de vorm in de oven en laat ca. 40 min. bakken.

2

Prik ter controle met een mespunt in het midden van de brownie. Blijft het deeg er lichtjes aan kleven, dan is de brownie klaar! Is het deeg nog altijd vloeibaar, bak dan nog enkele minuten verder. Laat de brownie afkoelen.

3

Maak de brownie los van de vorm. Steek er 4 harten uit (Ø ongeveer 7 cm) en verkruimel de overgebleven browniecake. Bewaar de brownieharten in een afgesloten box tot het ijs klaar is om te serveren. Houd de kruimels klaar voor de ijsbereiding.

4

Voor het ijs

Giet de koude melk in een mengkom. Voeg de ijsmix en meng met de elektrische
mixer met kloppers (eerst kort op laagste stand, daarna 3 min. op hoogste stand). Verdeel de brownie kruimels en karamel door het chocolademengsel met behulp van een spatel of houten  lepel. Het beslag in een diepvriesbestendige bewaardoos gieten, afdekken en ten minste 4 uur bij -18°C invriezen.

5

Neem het ijs ongeveer 10 minuten voor serveren uit de vriezer en laat op kamertemperatuur komen voordat je het serveert. Schep één of meerdere bolletjes brownie-karamelijs in een laag schaaltje en serveer hierbij een browniehartje.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Brownie-karamel-ijs

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 3881 kJ
927 kcal
1248 kJ
298 kcal
Vetten 53.86 g 17.32 g
Koolhydraten 94.49 g 30.38 g
Eiwitten 11.06 g 3.56 g