Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Chocoladecake met Chocolademousse

Op en top chocolade!

12 porties

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Chocoladecake met Chocolademousse

Voor de chocolademousse:

1 bereiding voor Dr. Oetker Chocolade Mousse
150 ml melk
50 ml room (30 – 33% vetgehalte)

Voor de chocoladecake:

1 bereiding voor Dr. Oetker Bereiding voor Chocoladecake
125 g zachte boter
3 eieren
4 eetl. melk

Voor de decoratie:

30 g rode bessen

preparation

Bereiding

1

Chocolademousse

Bereid 1 zakje Chocolademousse zoals aangegeven op de verpakking.

2

Chocoladecake

Plaats het rooster in het midden van de oven. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

3

Bereid de Chocoladecake zoals aangegeven op de verpakking. Verdeel het deeg over een springvorm met een doorsnede van ca. 17 cm.

4

Plaats de vorm in de oven. Prik na 40 min. met een mes in het midden van de cake. De cake is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft. Is het deeg nog altijd vloeibaar, bak dan nog enkele minuten verder en controleer regelmatig.

Baktijd: ongeveer 40 minuten

5

Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en laat hem ca. 1 uur afkoelen op een rooster.

6

Snij vervolgens de chocoladecake horizontaal middendoor.

7

Smeer de bovenzijde van de onderste laag in met chocolademousse. Plaats daarna beide delen van de chocoladecake weer op elkaar.

8

Werk af met chocoladeglazuur en rode bessen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Chocoladecake met Chocolademousse

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1264 kJ
302 kcal
1331 kJ
318 kcal
Vetten 21.43 g 22.56 g
Koolhydraten 20.96 g 22.07 g
Eiwitten 4.71 g 4.96 g