Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Citroencake

Met de Bereiding voor Citroencake van Dr. Oetker.

12 - 15 porties

eenvoudig 50 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Citroencake

Voor het deeg:

1 bereiding voor Dr. Oetker Citroencake
100 ml melk
150 g zachte boter (of margarine)
3 eieren

preparation

Bereiding

1

Plaats het rooster onderin de oven. Verwarm de oven voor

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 45 - 50 minuten

2

Vet de vorm in met boter en zeef er een fijn laagje bloem overheen, of gebruik de Dr. Oetker Bakspray.

3

Giet de deegmix in een kom en voeg er de zachte boter (of margarine), de eieren en de melk bij. Meng het geheel ca. 3 min. met de mixer terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft. Het deeg moet glad zijn. Giet het deeg in de vorm.

4

Zet de vorm in de oven. Maak na ca. 15 min. bakken met een mes een snede van ca. 1 cm over de hele lengte in het midden van de cake.

5

Bak de cake ca. 35 min. verder. Prik ter controle met een mespunt in het midden van de cake. De cake is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft. Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Citroencake

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 896kJ
214kcal
1424kJ
340kcal
Vetten 11.48g 18.22g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwitten 2.07g 3.29g