COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Citroencake

Met de Bereiding voor Citroencake van Dr. Oetker.

12 - 15 porties

eenvoudig 50 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Citroencake

Voor het deeg:

1 bereiding voor Dr. Oetker Citroencake
100 ml melk
150 g zachte boter (of margarine)
3 eieren

preparation

Bereiding

1

Plaats het rooster onderin de oven. Verwarm de oven voor

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Baktijd: 45 - 50 minuten

2

Vet de vorm in met boter en zeef er een fijn laagje bloem overheen, of gebruik de Dr. Oetker Bakspray.

3

Giet de deegmix in een kom en voeg er de zachte boter (of margarine), de eieren en de melk bij. Meng het geheel ca. 3 min. met de mixer terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft. Het deeg moet glad zijn. Giet het deeg in de vorm.

4

Zet de vorm in de oven. Maak na ca. 15 min. bakken met een mes een snede van ca. 1 cm over de hele lengte in het midden van de cake.

5

Bak de cake ca. 35 min. verder. Prik ter controle met een mespunt in het midden van de cake. De cake is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft. Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Citroencake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 896 kJ
214 kcal
1424 kJ
340 kcal
Vetten 11.48 g 18.22 g
Koolhydraten 24.27 g 38.53 g
Eiwitten 2.07 g 3.29 g