Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Driekoningentaart

Maak deze taart gewoon zelf thuis met dit recept.

8 - 10 porties

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Driekoningentaart

Voor het deeg:

460 g bladerdeeg (2 vellen)

Voor het frangipanedeeg:

250 g boter
125 g amandelpoeder
125 g poedersuiker
75 g bloem (gezeefd)
4 eieren
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
10 eetl. abrikozenconfituur
½ flacon Dr. Oetker Amandelaroma
1 boon

Voor de decoratie:

1 ei
20 g suiker
10 ml water

preparation

Bereiding

1

Het frangipanedeeg

Roer de boter romig. Meng het amandelpoeder met de suiker en de bloem. Roer de eieren afwisselend met het amandelpoeder bij de boter. Meng het beslag krachtig onder elkaar. Voeg 0.5 flacon Amandelaroma toe.

2

Vet de taartvorm in met Bakspray. Leg een vel bladerdeeg in de vorm. Prik enkele keren in met een vork.

3

Verdeel de confituur over de bodem en voeg het frangipanedeeg toe. Bedek de taart met het tweede vel bladerdeeg en verzegel de randen door op te drukken met je vingers en zorg ervoor dat je het frangipanedeeg niet naar buiten duwt.

4

Maak op de rand van de taart kleine, gelijkmatige, sneden met het punt van een mes. Bedek de bovenkant van de taart met het opgeklopt ei. Maak een roos door met het uiteinde van een mes het deeg lichtjes in te snijden. Prik een paar keer door het deeg met het mes.

5

Verwarm de oven voor. Elektrische oven: 200 ° C Hete lucht: 180 ° C Plaats de taart in de oven en bak: Bereidingstijd: 35 - 45 Min.

6

Meng de suiker en het water in een kleine steelpan. Breng aan de kook tot je een siroop krijgt. Zodra de taart de oven verlaat, verdeel de siroop met een penseel over de taart.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Driekoningentaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2638kJ
630kcal
1570kJ
375kcal
Vetten 45.74g 27.23g
Koolhydraten 38.21g 22.75g
Eiwitten 11.89g 7.08g