Driekoningentaart

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Wie de boon vindt, wordt gekroond tot koning en mag het kroontje dragen

8 - 10 porties

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Driekoningentaart

Voor het deeg:

460 g bladerdeeg (2 vellen)

Voor het frangipanedeeg:

250 g boter
125 g amandelpoeder
125 g poedersuiker
75 g bloem (gezeefd)
4 eieren
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
10 eetl. abrikozenconfituur
½ flesje Dr. Oetker Amandelaroma
1 boon

Voor de decoratie:

1 ei
20 g suiker
10 ml water
Het sjabloon voor dit recept

Bereidingswijze

Bereiding

1

Het frangipanedeeg

Roer de boter romig. Meng het amandelpoeder met de suiker en de bloem. Roer de eieren afwisselend met het amandelpoeder bij de boter. Meng het beslag krachtig onder elkaar. Voeg 1/2 flesje Amandelaroma toe.

2

Vet de taartvorm in met Bakspray. Leg een vel bladerdeeg in de vorm. Prik enkele keren in met een vork.

3

Verdeel de confituur over de bodem en voeg het frangipanedeeg toe. Bedek de taart met het tweede vel bladerdeeg en verzegel de randen door op te drukken met je vingers en zorg ervoor dat je het frangipanedeeg niet naar buiten duwt.

4

Maak op de rand van de taart kleine, gelijkmatige, sneden met het punt van een mes. Bedek de bovenkant van de taart met het opgeklopt ei. Maak een roos door met het uiteinde van een mes het deeg lichtjes in te snijden. Prik een paar keer door het deeg met het mes.

5

Verwarm de oven voor. Elektrische oven: 200 ° C Hete lucht: 180 ° C Plaats de taart in de oven en bak: Bereidingstijd: 35 - 45 Min.

6

Meng de suiker en het water in een kleine steelpan. Breng aan de kook tot je een siroop krijgt. Zodra de taart de oven verlaat, verdeel de siroop met een penseel over de taart.

7

Het kroontje

Druk de kleurplaat hierboven af op een A4-papier en knip alles uit. Kleur en versier hem naar wens en plak de uiteinden aan elkaar. 

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Driekoningentaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2638 kJ
630 kcal
1570 kJ
375 kcal
Vetten 45.74 g 27.23 g
Koolhydraten 38.21 g 22.75 g
Eiwitten 11.89 g 7.08 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee