Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Drievoudige chocolade eclairs

Chalenge 2: een lekker zomers recept van Hap en Tap.

18 - 20 stukken

enige ervaring gewenst 25 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Drievoudige chocolade eclairs

Voor 20 eclairs:

85 g boter
180 ml water
14 g suiker
¼ koffiel. zout
96 g bloem
14 g cacaopoeder ongezoet
3 eieren

Voor de chocoladeslagroom:

360 ml slagroom
45 g poedersuiker
15 g cacaopoeder
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

Voor de chocoladeganache:

57 g chocolade, puur
45 ml slagroom

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor bij 180° C. Bekleed 2 bakplaten met een vel bakpapier.

2

Breng het water aan de kook in een sauspan. Voeg er de klontjes boter, de suiker en het zout aan toe en breng aan de kook. Wanneer het water-boter mengsel begint te koken, neem je de pan van het vuur en voeg je alle bloem en cacao in één keer toe. Roer goed met een houten lepel totdat het mengsel samen komt tot een dikke deegbal. Zet de pan even terug op het vuur en verwarm nog ca. 30 seconden. Roer het deeg rond in de pan. Haal de pan weer van het vuur en laat gedurende ca. 5 min afkoelen. Doe het beslag nu in een staande mixer met de vlinder. Als je die hebt. Zoniet met krachtige armspieren lukt het ook. Voeg nu één ei toe. Meng duchtig tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan pas het 2de ei toe en meng terug krachtig. Je eindigt met een glanzend deeg.

3

Schep het deeg in een spuitzak met een grote, gladde spuitmond. Spuit 20 strepen deeg op de bakplaten. Zorg ervoor dat er ongeveer 5 cm tussen elke streep zit.

Elektrisch 180 °C // Hetelucht: 180°C // Baktijd: ongeveer 25 min.

4

Plaats de éclairs na het bakken onmiddellijk op een rooster om af te koelen. Prik met een breinaald een gaatje in de uiteinden zodat de hitte kan ontsnappen.

5

De chocoladeslagroom

Doe alle ingrediënten in een staande mixer met klopper en klop op medium snelheid tot een lichte en luchtige slagroom. Zorg ervoor dat je de room niet te ver klopt. Schep de slagroom in een spuitzak met een stervormig spuitmondje voor een decoratieve look of in een plastic (diepvries)zakje waar je een hoek van knipt om makkelijker te kunnen spuiten!

6

De chocoladeganache

Verwarm de chocolade en room in een microgolfbestendige kom gedurende 30 seconden op de hoogste stand. Roer tot de chocolade gemengd is en compleet gesmolten. Herhaal met 15 seconden tussentijd indien nodig.

7

Snijd de eclairs voorzichtig overlangs middendoor zodat je een bovenkant en een onderkant bekomt. Dompel de bovenkant tot de helft in de chocoladeganache en laat opstijven met de chocoladekant naar boven. Vul de bodem voor de helft met de chocoladeslagroom. Zet er de in chocolade gedompelde bovenkant op. Herhaal. Serveer meteen. Desgewenst kan je er nog wat poedersuiker over strooien.

Recept gemaakt door Myriam van www.hap-en-tap.be

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Drievoudige chocolade eclairs

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 724 kJ
173 kcal
1227 kJ
293 kcal
Vetten 14.02 g 23.76 g
Koolhydraten 5.98 g 10.13 g
Eiwitten 8.85 g 15.00 g