voor het recept Drievoudige chocolade eclairs
85 g | boter |
180 ml | water |
14 g | suiker |
¼ koffiel. | zout |
96 g | bloem |
14 g | cacaopoeder ongezoet |
3 | eieren |
360 ml | slagroom |
45 g | poedersuiker |
15 g | cacaopoeder |
1 zakje | Dr. Oetker Klop-Fix |
57 g | chocolade, puur |
45 ml | slagroom |
Verwarm de oven voor bij 180° C. Bekleed 2 bakplaten met een vel bakpapier.
Breng het water aan de kook in een sauspan. Voeg er de klontjes boter, de suiker en het zout aan toe en breng aan de kook. Wanneer het water-boter mengsel begint te koken, neem je de pan van het vuur en voeg je alle bloem en cacao in één keer toe. Roer goed met een houten lepel totdat het mengsel samen komt tot een dikke deegbal. Zet de pan even terug op het vuur en verwarm nog ca. 30 seconden. Roer het deeg rond in de pan. Haal de pan weer van het vuur en laat gedurende ca. 5 min afkoelen. Doe het beslag nu in een staande mixer met de vlinder. Als je die hebt. Zoniet met krachtige armspieren lukt het ook. Voeg nu één ei toe. Meng duchtig tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan pas het 2de ei toe en meng terug krachtig. Je eindigt met een glanzend deeg.
Schep het deeg in een spuitzak met een grote, gladde spuitmond. Spuit 20 strepen deeg op de bakplaten. Zorg ervoor dat er ongeveer 5 cm tussen elke streep zit.
Elektrisch 180 °C // Hetelucht: 180°C // Baktijd: ongeveer 25 min.
Plaats de éclairs na het bakken onmiddellijk op een rooster om af te koelen. Prik met een breinaald een gaatje in de uiteinden zodat de hitte kan ontsnappen.
Doe alle ingrediënten in een staande mixer met klopper en klop op medium snelheid tot een lichte en luchtige slagroom. Zorg ervoor dat je de room niet te ver klopt. Schep de slagroom in een spuitzak met een stervormig spuitmondje voor een decoratieve look of in een plastic (diepvries)zakje waar je een hoek van knipt om makkelijker te kunnen spuiten!
Verwarm de chocolade en room in een microgolfbestendige kom gedurende 30 seconden op de hoogste stand. Roer tot de chocolade gemengd is en compleet gesmolten. Herhaal met 15 seconden tussentijd indien nodig.
Snijd de eclairs voorzichtig overlangs middendoor zodat je een bovenkant en een onderkant bekomt. Dompel de bovenkant tot de helft in de chocoladeganache en laat opstijven met de chocoladekant naar boven. Vul de bodem voor de helft met de chocoladeslagroom. Zet er de in chocolade gedompelde bovenkant op. Herhaal. Serveer meteen. Desgewenst kan je er nog wat poedersuiker over strooien.
Recept gemaakt door Myriam van www.hap-en-tap.be
Per portie / stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
724
kJ
173 kcal |
1227
kJ
293 kcal |
Vetten | 14.02 g | 23.76 g |
Koolhydraten | 5.98 g | 10.13 g |
Eiwitten | 8.85 g | 15.00 g |
We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
Nee
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
Nee