Flag

Frangipanetaartjes met bladerdeeg

5 porties
Gemiddeld
40
Maak dit vieruurtje gewoon zelf thuis met dit recept.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
230 gbladerdeeg
Voor het frangipanedeeg
125 gboter
125 gamandelpoeder
125 gpoedersuiker
30 gbloem (gezeefd)
3eieren
1 zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
10 eetl.abrikozenconfituur
½ flaconDr. Oetker Amandelaroma
Voor de decoratie
1 zakjeDr. Oetker Gebaksglazuur

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Amandelaroma
Picture - Dr. Oetker Gebaksglazuur
1

Het frangipanedeeg

Roer de boter romig. Meng het amandelpoeder met de suiker en de bloem. Roer de eieren afwisselend met het amandelpoeder bij de boter. Meng het beslag krachtig onder elkaar. Voeg 0.5 flacon Amandelaroma toe.

2

Vet de taartvormpjes in met Bakspray. Snij cirkels uit het bladerdeeg voor de taartvormpjes en plaats het in de vormpjes. Prik enkele keren het deeg in met een vork.

3

Verdeel een eetlepel confituur in elke taartvormpje en vul de taartjes daarna verder met het frangipanebeslag. Bak in een voorverwarmde oven van 195°C gedurende 30 minuten.

4

Laat volledig afkoelen. Maak de gebaksglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Werk de taartjes af met gesmolten confituur en Dr. Oetker gebaksglazuur.