Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Frangipanetaartjes met bladerdeeg

Maak dit vieruurtje gewoon zelf thuis met dit recept.

5 porties

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Frangipanetaartjes met bladerdeeg

Voor het deeg:

230 g bladerdeeg

Voor het frangipanedeeg:

125 g boter
125 g amandelpoeder
125 g poedersuiker
30 g bloem (gezeefd)
3 eieren
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
10 eetl. abrikozenconfituur
½ flacon Dr. Oetker Amandelaroma

Voor de decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Gebaksglazuur

preparation

Bereiding

1

Het frangipanedeeg

Roer de boter romig. Meng het amandelpoeder met de suiker en de bloem. Roer de eieren afwisselend met het amandelpoeder bij de boter. Meng het beslag krachtig onder elkaar. Voeg 0.5 flacon Amandelaroma toe.

2

Vet de taartvormpjes in met Bakspray. Snij cirkels uit het bladerdeeg voor de taartvormpjes en plaats het in de vormpjes. Prik enkele keren het deeg in met een vork.

3

Verdeel een eetlepel confituur in elke taartvormpje en vul de taartjes daarna verder met het frangipanebeslag. Bak in een voorverwarmde oven van 195°C gedurende 30 minuten.

4

Laat volledig afkoelen. Maak de gebaksglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Werk de taartjes af met gesmolten confituur en Dr. Oetker gebaksglazuur.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Frangipanetaartjes met bladerdeeg

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2897kJ
692kcal
1382kJ
330kcal
Vetten 48.41g 23.05g
Koolhydraten 46.42g 22.10g
Eiwitten 12.17g 5.79g